hoofdmenu
 

[terug naar start]

Mijn passie...

Het blijft mij fascineren hoe je van de losse, zachte wolpluizen prachtige textiel kan maken: het ontstaat onder je handen. Deze sensatie en de bijna onbeperkte mogelijkheden om produkten van wolvilt te maken inspireren me. Zo vilt ik tassen, vazen, wandpanelen, vloerkleden, kleding, sjaals en lampen en stoffeer ik meubels met vilt.

Mijn specialiteit is vilten met alleen natuurlijke materialen: Eco-vilt. Deze produkten zijn alleen maar met natuurlijke materialen gemaakt en geverfd. Ik gebruik bananenschillen en rabarberbladeren om papier te scheppen om vilten vazen, vilt takjes en bladeren in, maak grote wandpanelen met alleen natuurlijk geverfde wol. Ik vervilt ook complete geschoren vachten tot prachtige vacht-kleden. Allemaal unieke produkten met het speciale natuurlijke karakter van wol. Puur natuur!

Veel van vilt...

In 2015 is mijn werk door de jury van de Nationale Kunstdagen beoordeeld en ben ik op de 6de plaats geeindigd!

In 2015 is mijn wandpaneel "woest" door de jury gekozen voor de online gallery. Inmiddels is dit werk vastgelegd in de Collectie Zomerexpo.

In 2014 heb ik voor het eerst deelgenomen aan de Nationale kunstdagen. Er waren 100 deelnemende kunstenaars. Door een vakjury en publiek is mijn werk beoordeeld en ben ik plaats 41 geëindigd. In 2015 doe ik weer mee!

In 2012 is mijn viltkleed "prikkelend" van 1.40 bij 1.40 door de jury gekozen voor de online galery. Inmiddels is dit werk vastgelegd in de Collectie Zomerexpo.

Voor het boek "Vilten is voor mij..." heeft Ellen Bakker het werk van 93 Nederlandse vilters geselecteerd. Mijn werk is ook opgenomen.

Een boek over vilten met alleen natuurlijke materialen

Op de website www.eco-vilt.nl kun je een indruk krijgen van mijn boek: Eco-vilt. Puur natuur! Een boek waarin je 268 pagina's lang kunt kijken en lezen over vilten met natuurlijke materialen en kleuren. De tweede Nederlandse druk is in 2014 uitgekomen. Het boek is in 2014 ook in het Duits uitgegeven.

De viltagenda 2016: ruim veertig viltsters presenteren hun werk.
Een jaar vol inspiratie. Ruim veertig viltsters laten hun mooiste werk zien in de viltagenda 2016. De beelden spreken voor zich! Het werk is heel divers en inspirerend. De agenda is 19 bij 13 cm en is gebonden met een spiraal zodat je de agenda makkelijk open kan leggen. Elke een week staat op  twee pagina's. De agenda kost 17,50 euro. Je kunt de agenda kopen op de Handwerk- en Quiltdagen (26 tot en met 28 november Nieuwegein) en op Midwinterwol (11 en 12 december, Winschoten). Maar ik stuur ze ook op. De verzendkosten binnen Nederland zijn 4 euro, ongeacht het aantal exemplaren. Hoort en zegt het voort! Bestellen kan via de mail:  info@viltwerkplaats.nl

Viltagenda 2016

 

Anja Schrik