hoofdmenu
 

[terug naar start]

Samen vilten, verven, GFT papier of vissenleer maken?

Maak een afspraak!
Wil je samen met je vrienden, familie of collega's komen vilten? Dan spreken we een workshop voor jullie alleen af. Met zijn vieren, vijven, zessen of meer natuurlijk. De datum en inhoud van de workshop stemmen we van te voren af: op maat voor jullie. Prijs per persoon €72,50 (tenzij je iets bijzonders wilt). Bij grotere groepen die aan een project werken kan een ander tarief worden afgesproken.

Vissenleer: 5 november (nog 1 plek) of 6 november (nog 2 plekken)

We gaan het hele looiproces van een vissenhuid uitvoeren: van het prepareren van de huid tot en met het soepel maken van het leer. We prepareren de huid en leren op twee milieuvriendelijke methoden de vissenhuiden tot leer te bewerken. Ik heb voor alle deelnemers al een huid gelooid klaar liggen zodat we de laatste stap, het soepel maken en verwerken van het leer, ook tjdens de workshop kunnen doen. Zo voer je het hele proces van vissenhuid tot vissenleer zelf uit. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00. De dag kost €72,50 inclusief 3 zalmhuiden (één hand gelooide en twee om thuis af te maken) en looistofen. Lunch, kofife, thee en wat lekkers is inbegrepen.

Van schaap tot vilt: 19 november (nog 4 plekken)
Op deze workshop maak je kennis met het hele traject van geschoren schapenwol tot en met vilt. En je maakt er niet alleen kennis mee: je gaat alle stappen zelf uitvoeren. We gaan wol wassen, kaarden en vilten. Je kunt experimenteren met heel veel wolsoorten. Als eindresultaat neem je je eigen gevilte "handboek" met wolsoorten mee. De kosten zijn €72,50 inclusief lunch, drinken en wol. We beginnen om 10.00 en ronden af om 16.00.

Nieuwe opleiding. Vakmanschap: Eco-verf.

“Lang geleden bezat de kunstenaar de geheimen; nu wordt hij als eerste in onwetendheid gehouden over wat hij gebruikt.” William Holman Hunt, toespraak voor de London Society of Arts

Wil jij ook je eigen verf kunnen maken? Je eigen wol verven en stof decoreren met natuurlijke kleurstoffen? Van planten? Zonder milieubelastende stoffen? Pigmenten winnen uit Goudsbloemen? Zeefdrukken met pure plantaardige verf die je zelf maakt? Uit een reseda verfbad 14 kleuren halen? Dan ben je van harte welkom op de opleiding “Vakmanschap: Eco-verf”. Je leert je eigen kleuren te maken uit planten op heel verschillende manieren. En je leert hoe je er mee kunt werken. In april 2017 start de nieuwe opleiding “Vakmanschap: Eco-verf”. In vier blokken van twee dagen verdiep je je in natuurlijke kleurstoffen. Een intensieve opleiding (ja, ook huiswerk) met een kleine groep deelnemers (max 8). De opleiding kost €850 inclusief materiaal en lunch.

De data: 6-7 april 2017; 15-16 juni 2017; 21-22 september 2017; 16-17 november 2017. Interesse? Mail dan naar info@viltwerkplaats.nl.

Bijzondere wensen?
Wil je alleen een groot kleed komen vilten onder begeleiding? Met je collega's aan een gezamenlijk project werken? Met je moeder een geboortedeken vilten? Of andere ideëen? Neem gerust contact op.

Mail voor inschrijving naar info@viltwerkplaats.nl. Geef daarbij de gewenste data, wensen en contactgegevens door.

 

 

 

Annuleringsregeling Viltwerkplaats Odijk: Bij annulering van 4-6 weken voor de activiteit zijn de annuleringskosten gelijk aan de aanbetaling. Bij annulering 2-4 weken voor de activiteit bedragen de annuleringskosten 50% van de totale kosten. Bij annulering binnen 2 weken voor aanvang van de activiteit bent u de totale kosten verschuldigd. De reden van annulering speelt geen rol. In plaats van de annulering kunt u een vervangende deelnemer zoeken. Viltwerkplaats Odijk behoudt zich het recht voor een activiteit te annuleren bij te weinig deelnemers (tot 14 dagen voor aanvang) of vanwege onvoorziene omstandigheden.